Naše Obec

Zástěny na autobusových zastávkách – Schváleno

Na veřejném zasedání byl ze stran občanů vznesen návrh na instalaci chybějících zástěn u autobusových zastávek na obchvatu. Návrh zastupitelé obce odmítli s tím, že boční stěny nelze instalovat kvůli malé šířce chodníku. <- VIDEO Na základě tohoto vyjádření jsme se rozhodli situaci prověřit dle aktuálně platných norem.

Naše návrhy na instalaci byly předloženy odboru dopravy a silničního hospodářství v Kutné Hoře, který je následně schválil. Podle posudku odborníků splňuje instalace stěn veškeré normy a nepředstavuje žádný problém z hlediska šířky chodníku.

Předali jsme veškeré návrhy a schválení obci a požádali pana starostu o co nejrychlejší instalaci bočních stěn na zastávkách, které poskytnou občanům lepší ochranu před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Díky schválenému návrhu a potvrzení splnění norem již nic nestojí v cestě realizaci tohoto projektu.

Poděkování patří členům spolku za jejich úsilí a spolupráci s odborníky, která přispěla k zlepšení podmínek pro občany využívající autobusovou dopravu. Teď se již můžeme těšit na komfortnější cestování v naší obci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *