Naše Obec

Nebezpečí na silnici: Počet nehod na Církvické křižovatce roste

Církvická křižovatka (napojení z obce na obchvat) se stává stále větším bezpečnostním problémem pro obyvatele i návštěvníky naší obce. Od minulého roku se zde stalo osm dopravních nehod evidovaných Policií České republiky. Ke všem nehodám došlo na jednom místě – výjezd směr Čáslav, kdy se řidič musí napojit do připojovacího pruhu a přitom dává přednost autům jedoucím z obou směrů a těm, kteří odbočují do obce. Včera v podvečer bohužel došlo k další, tentokrát tragické, nehodě.

Nebezpečí na silnici: Počet nehod na Církvické křižovatce roste

Přestože jsme již v minulosti opakovaně kontaktovali Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s doporučeními pro zvýšení bezpečnosti – osazením balisetů, snížením rychlostního limitu a lepším označením křižovatky – obdrželi jsme na začátku minulého týdne odpověď, že podle ŘSD je křižovatka považována za bezpečnou. Naneštěstí, realita, jak ukázala poslední tragická nehoda, hovoří jinak.


Kvůli nedokončenému napojení místní benzínové stanice na obchvat projíždí touto křižovatkou denně průměrně 1500 vozidel navíc, což může přispívat k častějším nehodám způsobeným zvýšeným provozem.

Je zřejmé, že tato situace vyžaduje okamžitou akci. Proto budeme nadále usilovat o to, aby byly na této křižovatce provedeny změny, které skutečně zvýší bezpečnost všech účastníků provozu. Je nezbytné, aby ŘSD reagovalo na naše výzvy s větší vážností a rychleji přistoupilo k realizaci opatření, která zajistí bezpečnost a plynulost dopravy na této frekventované a nebezpečné křižovatce.

2 komentáře: „Nebezpečí na silnici: Počet nehod na Církvické křižovatce roste

  • Díky za aktivity, které v této věci podnikáte. Bohužel zde jde opravdu o bezpečí a životy a je třeba se tím zabývat, než dojde k další zbytečné tragedii.

    Reagovat
    • Dobrý den, děkujeme. Je to pro nás priorita. Budeme zkoušet všechno možné, dokud se tuto situaci nepodaří nějak rozumně vyřešit. Doufejme, že to bude dřív, než se na tomto místě stane další smutná událost…

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *