Naše Obec

Jaký byl rok 2023?


Jak se rok 2023 blíží ke svému závěru, rádi bychom se s vámi podělili o to, jak náš spolek společně s obcí prožil tento rok. Přestože to byl rok plný výzev, dosáhli jsme řady úspěchů, které nás naplňují optimismem a nadějí do budoucnosti.

Jedním z našich největších úspěchů a zároveň i odměn bylo zlepšení komunikace naší obce, kterou jsme aktivně prosazovali na veřejných zasedáních, ale i mimo ně. Obec teď aktivně využívá nejen sociální sítě, ale i webové stránky případně další komunikační kanály. Za to patří obci velké díky a zároveň máme i takové malé novoroční přání – byli bychom moc rádi, kdyby v tom obec pokračovala i do dalších let a způsoby komunikace s občany rozšiřovala. Dalším velkým úspěchem z našeho pohledu bylo i zavedením ProCírkvice SMS. Služby, která nám pomohla být v těsnějším kontaktu s občany. Tato služba nám umožnila rychle reagovat v krizových situacích a efektivněji sdílet důležité informace.

Díky naší aktivní komunikaci a úsilí se nám podařilo navázat konstruktivní dialog se zastupitelstvem ohledně napojení čerpací stanice. Na začátku roku 2023 bylo zastupitelstvo většinově nakloněno jinému řešení, ale po společných diskuzích a prezentaci přínosů napojení stanice přes obchvat se názory postupně sjednotily. Tento konsensus byl významným krokem pro zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy v naší obci a my jsme vděční za otevřenost a ochotu zastupitelstva posoudit alternativní návrhy.

Nesmíme zapomenout na naši úspěšnou akci Proutkování, která přinesla spoustu zábavy a radosti. Těšíme se na druhý ročník této události, který je předběžně v plánu na konec března 2024.

Proutkování 2023

V průběhu roku se povedlo realizovat i několik menších, ale zároveň důležitých bodů jako třeba odstranění odstaveného auta z parku na návsi, oprava odtokového kanálku u hlavní silnice nebo instalace bočnic na autobusové zastávce..

V průběhu celého roku jsme Vám na našem Youtube kanále přinášeli videozáznamy z veřejných zasedání. Jsme velice rádi za Vaší pozitivní zpětnou vazbu na tento krok a také za sledovanost. Do nového roku by nás opravdu potěšilo, kdyby se i větší část z Vás aktivně zapojila a na veřejná zasedání přišla. Přeci jen se právě tam rozhoduje o budoucnosti naší obce, což vnímáme jako velice důležité téma.

Samozřejmě, ne všechno šlo podle plánu. Zklamáním bylo, že se nám nepodařilo významněji zlepšit dopravní situaci u čtyřdomků nebo zajistit instalaci protihlukových stěn u obchvatu. Také napojení čerpací stanice na obchvat se nepodařilo dokončit v tomto roce. Ale neztrácíme naději a věříme, že s Vaší podporou těchto cílů dosáhneme v nadcházejícím roce.

Na závěr chceme říci, že i přes tyto výzvy považujeme rok 2023 za úspěšný. V roce 2024 budeme v našem úsilí pokračovat s obnovenou energií a odhodláním.

Vstupujme společně do nového roku s nadějí v srdci a pevným zdravím! Přejeme vám všem nejen radostně prožitý rok, ale i sílu a odvahu stát při sobě v každé výzvě, která nás čeká. Věříme, že společně dokážeme překonat cokoli, co nám život přinese. Šťastný nový rok!

S pozdravem a přáním všeho nejlepšího,

ProCírkvice z.s.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *